Välkommen!

Körledare, Allsångsledare, Kantor, Frisksångsvårdare, Körinspiratör och Språkkonsult skulle kunna vara lämpliga titlar på mitt visitkort. Min nisch i musiklivet är att få folk att må bra genom sången – jag t o m tycker att sången är en nödvändighet för en god hälsa. Varför? Jo, i sången frigörs ch skapas energier som är bra för andra runt omkring och en själv. Blodtrycket sänks, andningen blir djupare och matsmältningen blir effektivare…. Det finns en rad påvisade positiva konsekvenser när man ägnar sig åt kravlös sång i grupp.

Jag har under årens lopp utvecklat en metodik, som går ut på att grupperna sjunger fyrstämmig sång utan att anstränga sig – mer än att lyssna och hålla ton. Någon notkunskap behövs inte, men de som vill ha noter får det. Jag utgår från en bekant melodi, som jag skriver andra melodier till, vilka passar ihop med varandra. Det gör att det på en liten stund låter bra tillsammans och det skapar den tillfredsställande känsla, som alla som sjunger i kör vet är resultatet av gemensam stämsång.

Till min egen kör C.A.T. skriver jag många arrangemang, som gör att klangen i kören blir speciell. Det är just det jag tycker är så viktigt, att varje kör, grupp, låter speciell. Om varje röst i en kör får blomma i sitt rätta läge, så blir det ett fantastiskt resultat.

Körinternat är en annan del av min verksamhet. Då samlar jag över en helg alla som vill utveckla sitt sjungande. Ibland är det hela körer som anlitar mig och ibland är det andra konstellationer.
När jag var 17 år tog jag kantorsexamen i Lund för Folke Alm och sedan dess har jag spelat i en mängd kyrkor på en mängd förrättningar av olika slag. Min senaste nisch på detta område är att spela på borgerliga begavningar, där jag får spela så vackert som möjligt och får då en möjlighet att ge till andra i svåra stunder av det som jag är rik på.

Eftersom jag även har språk i min utbildning och jag varit lärare på högstadiet, gymnasiet, komvux och högskolan, håller jag föredrag i språk på olika sätt – retorik, kommunikation, våga-kunna-vilja tala osv.

Ett svar på ”Välkommen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *