CAT

Kören C.A.T. kan beställas för olika evenemang. Den kan både arrangera och uppträda efter önskemål.C.A.T. är initialerna på mitt namn – Christina Angsvik Tarstad. Jag startade kören 2001. Den första konserten i maj 2001 i Halmstads teaters foajé hade därför ett katt-tema med låtar som Memory ur Cats, Allie Cat, Kattduett av Rossini och andra låtar med samma tema.

C.A.T har uppträtt tillsammans med Orsa Spelmän, Gösta Linderholm, Anna-Lotta Larsson, Göran Fristorp, Janne Schaffer och Linnea Henriksson m.fl. Kören har också arrangerat vinprovningskonserter, uppträtt på Halmstads slott och vid kommunens nyårsfirande i Norre Katts park samt på konståkningsklubbens isshow. Även vid näringslivets Guldgala har kören sjungit.

Ett givande samarbete med konstnärinnan Dagmar Glemme har fört kören till konstmuséet i Hamburg, där det arrangerats en vernissagekonsert. Detta fick fin kritik och uppmärksammades mycket. Konserten heter ”Livet är underbart, eller…..?” där Dagmar Glemme gjort ett konstverk till varje musikstycke, som kören sjunger.

Körens styrka är att förmedla ett budskap med en egen körklang. Ofta får kören koreografi- och regihjälp av Björn Holmgen, en av skaparna till Halmstads 700-årsjubileums stora föreställning Panta Rei med 700 aktörer. Han och hans medskapare Martin Odd samt jag fick Halmstad kommuns kulturpris för detta arbete.

Kören C.A.T. kan beställas för olika evenemang. Den kan både arrangera och uppträda efter önskemål.

I nov 2008 sjöng C.A.T. på Dagmar Glemmes invigning av adventskalendern i Uelzen.

Kören gjorde sedan ett projekt under namnet KOSMOS.

Därefter studerade kören in 11 ABBA-låtar, som vi åkte till Portugal 2016 och konserterade med.
Dessa låtar sjöngs även på Morgan-jubiléet sommaren 2016.

2017 sjöng kören in 10 Ted Gärdestad-låtar som vi höll konsert med i april i Sperlingsholms kyrka och St Olofs kapell.

CAT har även sjungit med Janne Schaffer och då med både Ted Gärdestads, ABBA samt Schaffers låtar.

Ibland kan det även bli impulsivt som när C.A.T blev kontaktade samma vecka att sjunga med Linnea Henriksson på teatern innan jul 2019. Kören sa inte nej utan övade gladeligen in de låtar det gällde.